Grupa de sange A

Grupa de sange A a aparut in istoria omenirii odata cu perioada agrara. Ca o adaptare la trecerea de la consumul predominent de carne la cel de grane, legume si fructe. De aceea aceasta grupa de sange este ideala pentru vegetarieni. De altfel multi dintre copiii si adultii cu grupa A nu agreaza consumul de carne. Cei care o fac, au mereu probleme digestive.

Aciditatea stomacului la persoanele cu grupa de sange A este una scazuta si de aceea nu digera bine carnea. Aceasta ajunge incomplet procesata in colon si determina acolo procese de fermentatie si putrefactie care produc dismicrobism intestinal, inflamatii intestinale, inmultirea parazitilor si a fungilor. Deparazitarea intestinala regulata este de aceea benefica persoanelor cu grupa de sange A. Pentru aceasta, recomand folosirea produselor naturale (uleiuri esentiale, cimbu, busuioc, oregano, tinctura de propolis, usturoi, etc.).

Problemele digestive se tin scai de persoanele cu grupa de sange A. Aceasta deoarece digestia acestora este problematica in special in conditiile alimentatiei din ziua de azi. Lactatele si in spacial cele de vaca, carnea de porc, vita, vanat, bananele, potocalele ar trebui sa lipseasca din alimentatia celor cu grupa A. Din pacate ele reprezinta de cele mai multe ori ingredientele esentiale. De aici si multitudinea de probleme digestive de tipul colonului iritabil si bolilor inflamatorii intestinale (boala Crohn, colita ulceroasa). Gastritele nu lipsesc, insa ATENTIE, ele sunt gastrite HIPOACIDE! Administrarea de medicamente care scad aciditatea nu prea are efect la grupa de sange A, ba chiar mai mult, prin scaderea aciditatii pot produce o colonizare cu bacterii rele a intestinului subtire, accentuand astfel problemele digestive.

Ca totul sa fie si mai complicat, o alta problema a grupei de sange A o reprezinta gestionarea stresului. Cei cu grupa A se streseaza usor si se destreseaza greu. Iar stresul actioneaza in plus pe tubul digestiv blocand stomacul si miscarea intestinelor. Iata de ce aceste persoane sunt mereu constipate, balonate, iar copiii se plang frecvent de dureri in jurul buricului. O recomadare pentru grupa A ar fi sa evite sa ia masa imediat dupa ce ajung acasa sau imediat dupa un eveniment stresant.  Sa astepte 30-60 de minute ca organismul sa se linisteasca si doar apoi sa se puna la masa. Mancarea pe fuga, in pauza, inainte sau dupa un examen ii baloneaza si le produce discomfort digestiv.

Daca asociem la aceste probleme si intoleranta la lactate care este frecventa la grupa de sange A, tabloul devine unul complet.

Datorita profilului de stres, celor cu grupa sanguina A nu le sunt benefice exercitiile fizice intense si in special sporturile competitive. Yoga, meditatia, QiGong-ul, inotul, dansul, aerobic-ul, alergarea le sunt insa benefice.

Imunitatea grupei de sange A nu este una foarte eficienta si este redusa suplimentar de stres-ul de zi cu zi. De  aceea copiii vor face frecvent infectii respiratorii, complicate daca lactatele predomina in alimentatie. La adulti racelile apar de obicei dupa perioade de efort intens sau stres. Suplimentele de intarire a imunitatii le sunt benefice, fara a abuza insa de ele. Gestionarea stresului si o viata echilibrata sunt de multe ori mult mai eficiente.

Carnea, produsele lactate, fasolea si graul (in cantitati mari) ingrasa pe cei cu grupa A.

Pestele, soia, majoritatea legumelor si fructelor le sunt benefice. La fel si condimentele alimentare, care nu ar trebui sa lipseasca pentru a asigura sanatatea tractului digestiv si o imunitate corespunzatoare.

Lista de alimente benefice, neutre si de evitat de catre cei cu grupa sanguina A o puteti descarca de aici.