COVID-19 si falimentul medicinei

Comentarii la:

TRAUMA UNUI MEDIC INTERNAT PREVENTIV

Asa se intampla cand medicii uita misiunea pe care o au. Cand intr-o clipa toata stiinta medicinei dispare, fiind inlocuita de frica si panica.

E injositor sa pretindem stimulente financiare pentru ca ne facem meseria! Fiecare medic si-a ALES meseria stiind ca aceasta implica anumite riscuri. Le facem fata in fiecare zi. Fie ca se numeste Covid, Gripa, hepatita C, HIV, bacterii multirezistente la antibiotice, sau altfel. Nici un medic nu si-a ales profesia crezand ca va trata doar pacienti sanatosi.

Acum am uitat brusc toate acestea si stam ascunsi in camere izolate de restul lumii. De frica. Din ignoranta. Din lasitate. Ne-am uitat menirea, am uitat de juramantul facut la absolvirea facutatii! Tratam toate persoanele in suferinta ca pe niste infractori:
– pe cei infectati cu Covid ii inchidem in saloane si ii contactam telefonic sa vedem daca mai traiesc
-pe cei cu alta patologie ii inchidem in containere de izolare poate-poate se dovedesc pozitivi.

Un soldat cand se inroleaza in armata stie ca va merge la razboi! Tot asa si medicul care alege medicina ca profesie stie ca va ajunge sa trateze pacienti cu risc! LINIA INTAI a devenit linia rusinii, terenul profitorilor, bursa furnizorilor de echipamente medicale, tinta oportunistilor in politica.

INCA NU E PREA TARZIU SA RESTABILIM DEMNITATEA SISTEMULUI MEDICAL! SA REVENIM LA VALORILE TRADITIONALE ALE MEDICINEI! SA NE REDOBANDIM UMANISMUL SI SPIRITUL DE COMPASIUNE! SA NE REGASIM VERTICALITATEA!

7 thoughts on “COVID-19 si falimentul medicinei”

  1. Felicitari pentru verticalitate si curaj. Trebuie spuse lucrurilor pe nume. Pr Traian Biraescu. Lugoj Dealul Viilor.

  2. Multumim frumos pentru mesaj ma bucur ca mai sunt oameni cucernici care le spun lucrurilor pe nume si nu incurajeaza prostia. Cat de jos trebuie sa cadem ca sa ajungem totusi sa vedem in ce directie am luat-o!

  3. Impartasesc aceeași părere,dar din pacate noi suntem cei care nu gândim sănătos dupa parerea multor colegi de breaslă.

  4. Super articol,reflecta perfect situatia actuala.Sint in postura de pacient care sta cu durere mare de stomac si nu are curaj sa mearga in spital(privat) de frica unui eventual test pozitiv si arestarea fortata! Este strigator la cer cum sintem tratati,ca niste potentiali infractori!

Comments are closed.