Grupa de sange 0

Grupa de sange 0 (zero) este cea mai veche grupa de sange. Ea a aparut in perioada in care oamenii erau in principal vanatori. De aceea sistemul digestiv al acestor persoane este bine adaptat consumului de carne iar imunitatea lor este puternica.

Raspunsul la stres al acestor persoane este unul rapid si intens, manifestat in special in plan fizic. Astfel, exercitiile fizice cu consum de energie fac bine celor cu grupa 0 si sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii si a echilibrului emotional.

Studiile au evidentiat ca persoanele cu grupa sanguina 0 au un risc mai redus de afectiuni cardio-vasculare si afectiuni degenerative neurologice.

Aciditatea mare a sucului gastric caracteristica celor cu grupa 0 predispune aceste persoane la afectiuni ale stomacului, in special ulcere gastro-duodenale. De aceea nu recomand consumul de fructe proaspete, sucuri de fructe sau bauturi carbogazoase dimineata, pe stomacul gol. Acestea cresc aciditatea stomacului si pot duce la gastrite sau ulcer. Aceeasi actiune de acidifiere o au si muraturile. Sucurile de legume sunt preferate celor de fructe datorita alcalinitatii lor. Putina carne dimineata nu strica celor cu grupa de sange 0 alaturi de o felie de paine integrala, unt si un ceai de menta. Daca aceasta aciditate crescuta nu este tamponata prin alimentatie poate determina spasme ale cailor biliare cu aparitia de colici biliare sau chiar pancreatite.

Chiar daca au nevoie de carne in alimentatie, aceasta trebuie sa fie de curcan, pui, vita sau vanat si nu de porc. De asemenea, chiar daca este benefic, consumul de carne este indicat sa fie moderat si intotdeauna asociat cu legume. Aceasta deoarece excesul de carne in alimentatie predispune la acidoza interna favorizand: pietrele la rinichi si la fiere, infectiile urinare, hipertensiunea arteriala si bolile cardiovasculare.

Mierea si ceaiul verde sunt bune alternative la zahar si cafea la grupa 0. De asemenea putina ciocolata neagra nu strica niciodata.

Produsele de panificatie si pastele fainoase din grau nu sunt deloc benefice si ar trebui inlocuite cu secara, orz, ovaz sau alte alternative.

Postul trebuie tinut cu mare grija de catre cei cu grupa sanguina 0 iar regimurile vegetariene nu le sunt benefice.

Imunitatea celor cu grupa de sange 0 este puternica si eficienta. Uneori prea puternica, ceea ce ii predispune la alergii. De aceea nu recomand suplimente cu rol de stimulare a imunitatii la aceste persoane. Ele pot declansa diverse alergii sau chiar boli autoimune.

Lista de alimentele benefice, neutre si de evitat de catre cei cu grupa sanguina O o puteti descarca de aici.